Reconfiguration Renovation: Existing concrete home has been reorganised and expanded to accommodate a growing family

Reconfiguration Renovation: Existing concrete home has been reorganised and expanded to accommodate a growing family

22 March, 2014  |  Exterior, House Interior

Many people struggle to find the courage to move when they need more space, yet the family of this house found a way around it. They completely reconfigured and expanded their current home, to give the house the space they needed. The original concrete house was built in the 1950’s, and architectural firm, Naturehumaine, added overlapping volumes with a very contemporary wooden slatted exterior to the house. The rooms on the ground floor of the house have been rearranged around a central core, which is now the main focus of the entire house. The decor is brilliantly modern, with unusual additions such as the glass bottomed walkway to the new bedroom, and the quirky wooden, spiral staircase that is sectioned off with glass and wood. This house is a truly inspiring renovation as it has bags of personality and functionality. Photos by Adrien William.

contemporary exterior

black-white facade

beautiful contemporary house

outdoor living room

terrace

terrace on the backyard

wood floor

high ceiling

combination of black and white in the interior

minimalist dining room

contemporary house interior

contemporary kitchen

kitchen interior

small kitchen island

wooden staircase

space near staircase

white ceiling

white walls

combination of white and wood

combination of black and white in a modern interior

modern corridor interior

minimalist bedroom

small white tiles in the bathroom

combination of black and white tiles

home renovation

reconstruction of a private house

ground floor plan

first floor plan

 

Leave a Reply

Comment moderation is enabled, no need to resubmit any comments posted.