Zbudowany w określonym celu: projekt renowacji z myślą o przestrzeni i świetle

Zbudowany w określonym celu: projekt renowacji z myślą o przestrzeni i świetle

9 February, 2014  |  Fasada Domu, Wnętrze Domu

Możecie wierzyć lub nie – ten piękny dom w Brisbane, Australia, to projekt 12-letniej renowacji Dion Seminara Architecture. Elewacji nadano współczesny wygląd zachowując pierwotny charakter dzięki panelom z szarych listew i spadzistemu dachowi. Projekt Seminara wyniknął z potrzeby wygospodarowania dodatkowego miejsca na kuchnię i zmniejszenie poboru energii. Udało się to osiągnąć dzięki obfitości naturalnego światła i świeżego powietrza. Wewnątrz dom jest klasyczny i współczesny zarazem z oryginalnym przedmiotami i meblami na zamówienie pozwalającymi dobrze wykorzystać przestrzeń. Dekoracje utrzymano w stylu modernizmu i prostoty dzięki zastosowaniu neutralnych kolorów zaakcentowane gdzieniegdzie mocną barwą.

 

1 komentarz


  1. Cel, który sobie postawił autor projektu z pewnością został osiągnięty. Widać wspaniały efekt końcowy.

Odpowiedz

Moderowanie komentarzy możliwa, nie ma konieczności ponownego dodawania komentarzy.