Zakopać się w śniegu: wakacyjny dom w sąsiedztwie zaśnieżonych szczytów

Zakopać się w śniegu: wakacyjny dom w sąsiedztwie zaśnieżonych szczytów

3 September, 2015  |  Fasada Domu, Wnętrze Domu

Ten budynek pokryty śniegiem idealnie wtapia się w otoczenie rozsiewając zapraszającą i swojską aurę. Dom położony w wiosce Geilo, w dolinie Hallingdal, Norwegia, wykonano głównie z drewnianych listew i wolumenów oraz dużych szklanych paneli. Geometryczna konstrukcja, w której pomieszczenia rozszerzają się pod różnymi kątami, cieszy oko swoją nowoczesnością, a lekko wznoszący się dach nadaje jej wyglądu górskiej chatki. Budynek wzniesiony w bliskiej odległości od pobliskich kurortów narciarskich oferuje niezwykły panoramiczny widok na wieś i zaśnieżone szczyty. Projekt domu na wypoczynek zimowy dla 4-osobowej rodziny przygotowała firma Reiulf Ramstad Arkitekter.

 

Odpowiedz

Moderowanie komentarzy możliwa, nie ma konieczności ponownego dodawania komentarzy.