Świetna przybudówka: australijski dom o idealnie dopasowanej przybudówce oferującej dodatkową przestrzeń

Świetna przybudówka: australijski dom o idealnie dopasowanej przybudówce oferującej dodatkową przestrzeń

6 October, 2014  |  Fasada Domu, Wnętrze Domu

Pośród zielonych drzew i roślinności stoi ten niezwykły dom projektu Jonathan Lake Architects. Projektanci podzielili budynek na dwie części. Elewacje obu dopasowano do siebie, dzięki czemu jedna płynnie przechodzi w drugą. Wnętrze odnowiono i poszerzono, aby mieszkańcy zyskali więcej przestrzeni; co więcej, udało się je odnowić z taką perfekcją względem istniejącej części, że wygląda jakby było tam od zawsze. Przestronność salonu podkreślają wysokie sufity i wielkogabarytowe okna, dzięki którym pokój jest skąpany w słonecznym świetle. Niewielkie elementy betonu w głównej części dodają lekkiego poczucia industrializmu nie pozbawiając pomieszczeń ciepła. Zdjęcia Robert Frith.

 

Odpowiedz

Moderowanie komentarzy możliwa, nie ma konieczności ponownego dodawania komentarzy.