Nadzwyczajna przybudówka

Nadzwyczajna przybudówka

30 January, 2014  |  Fasada Domu, Wnętrze Domu

Projekt odnowionej przestrzeni jadalnianej połączonej z kuchnią autorstwa Nic Own Architects. Celem była modernizacja całej przestrzeni przy jednoczesnym stworzeniu nowej przestrzeni. Z wysoką, czarną, prostokątną kolumną biegnącą przez przybudówkę i wystającą poza dach, jej architektura, kształty i przejrzystość wywołują silne emocje. Oświetlenie zewnętrzne ukazuje szczegółowo zaprojektowany krajobraz z ławkami wyłożonymi białymi poduchami. Małe bloczki witraży usytuowano wzdłuż górnej warstwy przybudówki z resztą trzech wysokich ścian z białą, ramową konstrukcją. Współczesne szare kanapy, kominek oraz długa wyspa kuchenna w drewnie i granicie zajmują większość pokoju. Inteligentnie wygospodarowane miejsca do przechowywania i śmiało wykorzystane wzory geometryczne wydobywają to, co najlepsze w tej przestrzeni.

 

Odpowiedz

Moderowanie komentarzy możliwa, nie ma konieczności ponownego dodawania komentarzy.