Blanket of Greenary: Modern house is a private space thanks to the growing vegetation

Blanket of Greenary: Modern house is a private space thanks to the growing vegetation

16 March, 2014  |  Exterior, House Interior

Located in a densely populated area of Sydney, Australia, this house has limited space. The main task for the architects at Fearns Studio was to create a modern space with large windows whilst still maintaining privacy for the owners. To solve this problem, an abundance of vegetation has been grown around the house which helps to create a blanket of greenery and ultimately privacy. The exterior makes use of metal beams in order to create an unusual effect on the surface, whilst a simple brick balcony has been added for contrast. The interior is minimalist and modern, with very little clutter or embellishments added to the space. The kitchen and living room combination creates a large open plan living space, perfect for entertaining dinner guests. With a huge amount of wooden walls and furniture, the house is warm and comfortable in its nature.

unusual exterior

entrance into the living area from the site

wooden deck

lights in the wooden deck

open-plan living

living room with fancy furniture

modern kitchen with wooden furniture

unusual dining room interior

gray tiles in the bathroom

bathroom with separate entrance

 

Leave a Reply

Comment moderation is enabled, no need to resubmit any comments posted.